logostranica

Prvi centar za implantologiju i implantoprotetiku u Banjaluci

Ko smo mi Naš tim Usluge Implantologija Galerija Virtual Tour Kontakt

 

Ko smo miZU Implantodent dr Saša Dabić

Zdravstvena ustanova specijalistička ambulanta za oralnu hirurgiju „ IMPLANTODENT“ je prva usko specijalizovana ambulanta za ugradnju dentalnih implantata i implantoprotetiku. Ambulanta u svom sastavu posjeduje moderno opremljenu hiruršku salu, koja omogućava da se implantološke intervencije obavljaju po svjetskim standardima. Naš vrhunski tim će Vam pomoći da zauvijek ostavite svoje proteze. Na čelu našeg tima se nalazi dr spec Saša Dabić, specijalista oralne hirurgije, implantolog, koji je među prvima na ovim prostorima počeo da se bavi implantologijom.

dr spec. Saša Dabić, oralni hirurg, implantolog

Uslugekoje pružamo u našem centru

Implantologija

Implantologija


Ugradnja implantata Ugradnja vje&scaron…

Oralna hirurgija

Oralna hirurgija


Komplikovana i hirurška vađenja z…

Parodontologija

Parodontologija


Modifikovana rezanj operacija po Widmanu…

Laser u stomatologiji

Laser u stomatologiji


Terapija parodontopatije Endodontsko li…

Estetska stomatologija

Estetska stomatologija


Popravka i plombiranje zuba savremenim e…

Endodoncija

Endodoncija


Liječenje zuba ručnim i mašinskim…

Stomatološka protetika

Stomatološka protetika


Bezmetalne krunice na zubima i implantat…

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri


Hijaluronski fileri predstavljaju hijalu…

Ortopedija vilice

Ortopedija vilice


Ortodontski fiksni aparati (metalni, est…

Invisilajn

Invisilajn


Ispravljanje manjih ortodontskih nepravi…

o nama

prvi centar

za implantologiju u Banjaluci

Naš TIM

Dr spec. Saša Dabić, specijalista oralne hirurgije, implantolog, završio Stomatološki fakultet u Banja Luci, a specijalističke studije na Stomatološkom fakultetu u Beogradu na Klinici za Oralnu hirurgiju.Učesnik brojnih kongresa i stručnih usavršavanja u zemlji i inostranstvu. Dugogodišnje iskustvo na području dentalne implantologije, implantološki sistem STRAUMANN.

Dr Jelena Sladojević Milišić, doktor stomatologije, rođena 08.09.1985. u Gradišci.  Završila Medicinski fakultet, odsjek stomatologije u Banjoj Luci školske 2011/2012  godine.  Trenutno na specijalizaciji iz stomatološke protetike.  Učesnik brojnih kongresa, stručnih simpozijuma, te radnih kurseva u zemlji i inostranstvu.

Implantologija

implantatologijaNakon gubitka zuba, vilična kost oko tog zuba, usled nedostatka funkcije, polako nestaje i taj proces se nastavlja do kraja života. Ugradnjom implantata u kost, taj se proces može zaustaviti, a vilicama vratiti normalna funkcija i izgled. Bez obzira koji su razlozi gubitka zuba, najbolje rješenje za nadoknadu izgubljenog zuba je dentalni implantat.

Šta je dentalni implantat?

To je vještački korijen zuba koji je izgrađen od titanijuma. On se ugrađuje direktno u kost donje, odnosno gornje vilice u lokalnoj anesteziji. Sama hirurška intervencija je bezbolna i kratkotrajna, nakon koje se postavljaju konci koji se uklanjaju za 7-10 dana. Nakon ugradnje implantata, neophodno je sačekati 2-4 mjeseca da prođe period oseointegracije (srastanje implantata za kost), nakon čega slijedi protetski dio.

Ko je kandidat za implantat?

Svi pacijenti, počevši od onih kojima nedostaje jedan zub, pa do pacijenata koji nemaju niti jedan zub u usnoj duplji. Na taj način pacijenti dobijaju određenu sigurnost i komfor, koji im nedostaju izradom mobilnih protetskih nadoknada.

Postoje određeni pacijenti kod kojih ne postoji dovoljna količina raspoložive kosti za ugradnju implantata, te je kod njih neophodno uraditi augmentaciju alveolarnog grebena (nadoknada vještačkom kosti ili sopstvenom kosti). Sam proces augmentacije se može izvoditi i u toku ugradnje implantata, ako se radi o nadoknadi manjih koštanih defekata, ili neposredno prije ugradnje implantata, ako je neophodno nadoknaditi veće koštane defekte.

Prednosti impalantata

Ugradnjom implantata se čuvaju okolni zdravi zubi čime se izbjegava njihovo brušenje i oni kao takvi ostaju netaknuti, što predstavlja najveću uslugu koju možete učiniti za zdravlje vaših zuba. Jedino implantati mogu obezbijediti funkciju govora i žvakanja kakvu ste imali prije gubitka zuba. Studije pokazuju da uspešnost implantata nakon 10 godina funkcije iznosi 95%, dok se 30% zuba nosača mostova, u periodu od 7 do 10 godina izgubi.

Lokacijai kontakt podaci

 

Kontakt formular

Informacije

ZDRAVSTVENA USTANOVA SPECIJALISTIČKA AMBULANTA ORALNE HIRURGIJE IMPLANTODENT BANJA LUKA

Kontakt podaci

Prvog Krajiškog Korpusa 35 (Zgrada GRAWE) Banjaluka RS 78000 Bosna i Hercegovina
Tel: +387 51 961 999
Mob: +387 65 901 891

Mapa